Üdvözöljük a lectio divina honlapon!

Ennek az új digitális felületnek, amely a Pécsi Egyházmegyéhez tartozik, az a célja, hogy megismertesse a Szentírás imádságos olvasásának ősi módszerét: a lectio divinát. Ennek fényében lelkes munkatársakkal együtt készítettük el, illetve bővítjük azt a segédanyagot, amely segítséget kíván nyújtani lelkipásztoroknak, lelkipásztori munkatársaknak, hívőknek és érdeklődőknek egyaránt abban, hogy elmélyültebben tudják szemlélni és megérteni a vasárnapi szentmisék evangéliumi szakaszát, továbbá, hogy még inkább tudják ünnepelni és hirdetni azt a reményteli örömhírt, hogy Isten mint barátaihoz szól hozzánk, társalog velünk, ahogy a II. Vatikáni Zsinat is tanítja (vö. Dei Verbum 2).
Kívánjuk, hogy a lectio divina honlap mindenkinek boldogságára szolgáljon, emlékeztetve Jézus Krisztus szavaira: „Hát még azok milyen boldogok, akik hallgatják az Isten szavát, és meg is tartják!” (Lukács-evangélium 11,28)

Reméljük, hogy a kitartó munkánk eredményeként létrejött honlapon keresztül minden jóakaratú embernek segítséget tudunk nyújtani, hogy növekedni és fejlődni tudjon a keresztény életben, Krisztus-követésében. Végül köszönjük mindenkinek, aki közreműködésével, észrevételével, imájával segíti e csoport munkáját. Mindannyiunk életére, szolgálatára Isten áldását és az Ige Édesanyjának, Szűz Máriának oltalmát kérjük.

Pécs, 2020. december 8-án, a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepén

Szeretettel:
Nyúl Viktor